Materiaal, Niet gecategoriseerd

Rackettest: &ERGY Control

In deze rackettest: de &ERGY Control van het jonge Nederlandse merk &ERGY. Zij vinden dat een kwalitatief goed racket niet duur hoeft te zijn. Hun uitgangspunt: stevige en betaalbare rackets van 100% carbon. De Control is een licht racket met een rond blad, gericht op beginnende spelers. En op spelers die meer van precisie en controle houden dan van power. Ik heb er nu een aantal keer mee gespeeld en deel graag mijn ervaringen.

De eerste indruk

Het eerste wat opvalt: het racket ziet er strak uit. Wat ik in mijn handen heb, voelt als een kwalitatief hoogwaardig racket. Dat is best knap gezien de prijs van 109 euro. Het racketblad heeft een soort honingraatpatroon dat het wat ruwer maakt, wat ik altijd wel prettig vind. Al met al valt de eerste indruk niet tegen. Het enige waar ik aan moet wennen, is het relatief korte handvat. Ik moet toegeven dat ik redelijk grote handen heb, dus dit zal niet voor iedereen een bezwaar zijn.

De wedstrijdtest

De &ERGY Control licht lekker in de hand en voelt soepel. Bij het inslaan merk ik dat het geen gekke dingen doet. En dat blijft gedurende de wedstrijd zo. Ik heb nauwelijks in de gaten dat ik niet met mijn vaste racket speel. Het enige is dat het geluid dat dit racket maakt wat doffer is. Daar heb je niet per se last van in je spel, maar het doet toch iets af aan de indruk van de kwaliteit.

Zoals de tekst op het racket belooft, is de sweet spot is inderdaad behoorlijk groot. Je zult met de &ERGY Control niet veel ballen verkeerd op je racket krijgen. Het racket doet precies wat je mag verwachten en dat is gewoon heel prettig.

Conclusie

Zoals je mag verwachten van een racket dat ‘Control’ heet, is het makkelijk om de ballen zuiver te raken met dit racket. En het lukt ook best om soms met wat meer power te slaan. Een behoorlijk allround racket, dus. Het is een racket dat snel vertrouwd voelt en dat bovendien voor de kwaliteit die het biedt behoorlijk betaalbaar is.

Pluspunten

  • Soepel, licht en handzaam
  • Strakke looks
  • Goede controle
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Minpunten

  • Handvat wat kort
  • Dof geluid bij het raken van de bal


Van &ERGY Padel ontving ik de &ERGY Control om te recenseren. &ERGY Padel heeft geen inspraak gehad in de inhoud van dit artikel. Het oordeel is eerlijk en persoonlijk.