2 padelrackets
Materiaal

Hoelang gaat een padelracket mee?

Een padelracket van enige kwaliteit gaat gemakkelijk één tot twee jaar mee. Al hangt dat natuurlijk af van hoeveel je speelt en hoe je ermee omgaat. Je racket tegen de grond of een hek smijten, helpt alvast niet. Maar er zijn meer zaken die invloed hebben op de levensduur van je padelracket.

Levensduur bij normaal gebruik

Speel je enkele uren per week padel, zoals veel recreatieve spelers, dan kun je zonder problemen een jaar tot wel twee jaar met je racket doen. Wel is het goed om zo af en toe in de gaten te houden of er geen barsten in je blad of in de rand van het racket zitten. Ook kleine scheuren of barstjes kunnen al snel je spel aantasten. Heb je het gevoel dat je niet meer de controle hebt die je gewend bent, dan kan het zomaar eens tijd zijn om een nieuw padelracket te kopen.

Maar ook bij ‘normaal gebruik’ kan het natuurlijk voorkomen dat een racket eerder sneuvelt. In een levendige rally ontkom je er soms niet aan om met je racket tegen de wand te botsen. Of misschien ben jij wel zo’n speler die af en toe eens flink uithaalt na een gemist punt. Dat zijn natuurlijk factoren die de levensduur van je padelracket kunnen verkorten. Al kun je die laatste natuurlijk niet helemaal onder ‘normaal gebruik’ scharen.

Rackettip: &ERGY Control

De invloed van de temperatuur op je racket

Padelrackets blijven het best bij kamertemperatuur. Wanneer het racket langere tijd wordt blootgesteld aan een hogere temperatuur (grofweg boven de 30 graden), kan dit met name de kern van het racket beschadigen. In die kern zit vaak een soort rubber dat niet goed bestand is tegen hitte. Je racket kan hierdoor als gevolg van te hoge temperaturen minder nauwkeurig en minder krachtig worden.

Ook langdurige nattigheid en temperaturen onder het vriespunt zijn niet fijn voor je padelracket. Zorg er dus voor dat je je racket na het spelen altijd opbergt in een hoes en niet laat liggen in bijvoorbeeld een kofferbak, een vensterbank in de zon of juist een vochtige plek. Je racket heeft een beschermhoes nodig en een ruimte met een gelijkmatige temperatuur.

Tips om je padelracket te beschermen

Hier een aantal tips om de levensduur van je padelracket te verlengen:

  • Berg je racket na het spelen altijd op in een goede, stevige hoes
  • Laat je racket niet achter op een hete, zonnige, vochtige of erg koude plek
  • Breng beschermingstape (protection tape) aan op de top van je padelracket
  • Doe regelmatig nieuwe overgrip om de grip van je racket (de standaardgrip slijt over het algemeen snel)
    En tot slot, voor sommigen misschien de lastigste tip:
  • Ga niet smijten met je racket na een misser!

Bescherm je padelracket met deze tassen

Bekijk deze rackets eens

Lees ook:
Padelracket kopen, waar moet je op letten?
Welke padelrackets zijn goed voor beginners?
Goedkoop en goed: de beste padelrackets onder de 70 euro